Lähtö lähellä

16.12.2015

Perheemme on lähdössä Papua-Uuteen-Guineaan raamatunkäännöstyön tukitehtäviin. Muutamme ensi vuonna pieneen Ukarumpan kylään, joka toimii raamatunkääntäjien keskuksena. Kaisa on menossa sairaanhoitajan tehtäviin klinikalle ja Jukka ohjelmistotyöhön. Teemme töitä, jotta kielenkääntäjät voivat keskittyä raamatunkäännöstyöhönsä.

3
Ankaran opiskelun ohella saimme tutustua myös Englannin maaseutuun ja maisemiin.

 

Olemme odotelleet lähetyskentälle lähtöä pitkään. Olimme ensin lähdössä Etiopiaan, mutta sinne emme saaneet työlupia. Noita työlupia odotellessamme, syksyllä 2014, saimme käydä Englannissa kielikoulussa. Lopulta jo Suomeen palattuamme saimme kuulla, ettemme pääse Etiopiaan. Mutta sen jälkeen olemme olleet iloisina lähdössä Papua-Uuteen-Guineaan ja raamatunkäännöstyöhön.

 

 

1
Työlupahakemuksiin tarvitsimme mm. sormenjäljen peukalosta. Ystävällinen poliisi auttoi meitä tässä tarpeessa

Viime kevään ajan hoidimme papereita ja vastasimme sähköposteihin tulevaan kotimaahamme. Käännätimme todistuksia englanniksi, ja jokaiseen todistukseen piti hakea leima maistraatista, että todistus on aito. Työlupiin vaadittiin myös sormenjäljet, jotka haimme poliisilaitokselta. Pyysimme suosituksia ja suosittelijoita entisistä työpaikoista. Kävimme englannin kielen testissä Helsingissä. Meillä oli skypen välityksellä myös työhaastattelut Papua-Uuteen-Guineaan englanniksi. Täytimme myös englanniksi lähes 20 sivua Wycliffen jäsenyyttä varten, joka tarvitaan, että voimme työskennellä myös Wycliffen lähetteinä. Lisäksi on tietysti ollut erilaisia rokotuksia, lääkärissä käyntejä ja paljon muita papereita täytettävänä sekä luettavana.

P1110873
Tammikuussa lähdemme Suomen pakkasista PUG:n viidakkoon. Kuva: Maria ja Mikko Vuorma

Mutta nyt meillä on työluvat, viisumit ja matkaliput! Mahtavaa! Vaikka suunnitelmamme ja aikataulumme ovat monta kertaa muuttuneet, luotamme siihen, että saamme kulkea Jumalan johdatuksessa joka hetki. Olemme huomanneet, että asiat eivät suinkaan mene aina suoraviivaisesti, vaan että jokaisella vaiheella on oma merkityksensä. Olemme toivottavasti oppineet prosessin aikana kärsivällisyyttä ja luottamista Jumalan huolenpitoon.

Jos haluat seurata viime hetken valmistautumisia ennen lähtöä ja elämäämme Papua-Uudessa-Guineassa, klikkaa itsesi osoitteeseen sadeharju.net. Työmme alkaa tammikuussa kolmen kuukauden orientaatioleirillä viidakossa.

Siunattua ja hyvää joulunodotusta!

Kaisa ja Jukka Sadeharju

[SEKL-lahjoitus title=”” viite=””]

Share This