Lähetyskirppis Patina

15.10.2015

Uudenmaan Kansanlähetyksellä varainhankinnassa on jo vuosia ollut suurena tukena lähetyskirpputori Patina. Tikkurilan vanhan silkkitehtaan tiloissa toimiva lähetystori saa kaiken myynnissä olevan tavaran lahjoituksina, ja sen tuotto ohjataan piirin kannatuksen kautta lähetystyöhön Etiopiassa, Venäjällä, Japanissa, Lähi-idässä ja Kyproksella.

Kesällä Patinan suuren hallin ja tavaramäärän otti haltuunsa Tuukka Haapanen. Tuukalla on suuri haaste uudistaa ja kehittää Patinan toimintaa niin, että se toisi tulevaisuudessakin tuottoa lähetystyön hyväksi. Kehityskohteita ovat muun muassa alennus- ja markkinointikampanjat, nettisivut, nettimyynti ja tilojen järjestäminen. Yksi viime kesän projekteista oli kirjaosaston uudistaminen, jonka tuloksena kirjamyynti onkin noussut huimasti.

WP_20150929_16_05_09_Pro

Patinassa kaikki tavara on järjestetty osastoittain huonekaluista astioihin ja kenkiin asti. Käyttötavaran joukosta löytyy arvokasta antiikkia ja laatutuotteita.

”Arvostamme sitä, että lähetyksen ystävät tuovat meille hyvää tavaraa, mutta jos tulee rikkinäisiä tai likaisia lahjoituksia, ne menevät suoraan roskikseen.” kertoo piirinjohtaja Jari Araneva. ”Kutsummekin kaikki ystävät sekä lahjoittamaan tavaraa että poikkeamaan ostoksilla.”

Lähetystorin menestyksen takaavat sekä tavaroiden lahjoittajat että niiden ostajat. Avainasemassa ovat kuitenkin vapaaehtoiset, jotka tekevät neljän tunnin työvuoroja kuutena päivänä viikossa. Lisää auttajia kaivataan, ja Tuukka kutsuukin nuorempaa porukkaa mukaan vapaaehtoisiksi. Esimerkiksi nuoret aikuiset voisivat auttaa käytännön töissä muutaman tunnin viikossa sekä tuoda ideoita Patinan kehittämiseen.

Jari ja Tuukka miettivät yhdessä Patinan kehityratkaisuja
Jari ja Tuukka miettivät yhdessä Patinan kehitysratkaisuja

 

Jari ja Tuukka toivottavat lähetyksen ystävät tekemään löytöjä, antamaan ja tukemaan lähetystyötä tavarakaupan kautta! Facebookista Patinan löytää nimellä: Lähetyskirppis Patina.

Kansanlähetyspiirit lähetystyön tukena

Kansanlähetyksen näky on evankelioida Suomen kansa evankelioimaan muita kansoja. Paikallisen toiminnan tavoitteena on siis lähettää lähetystyöntekijöitä ja viedä ilosanomaa maan ääriin saakka. Kansanlähetyksellä on tällä hetkellä 68 lähetystyöntekijää 15 maassa. Tämän tekee mahdolliseksi piirien toiminta Suomessa. Ne keräävät varoja, jotta lähettien asuminen ja työskentely muissa maissa olisi mahdollista. Piirit ovat sitoutuneet tukemaan lähettejä eri prosenttiosuuksin ja tekevät monin tavoin työtä sen eteen, että nämä osuudet täyttyisivät.

Share This