Kummilapsiohjelma auttaa parempaan elämään

14.1.2015

YK:n määritelmän mukaan äärimmäinen köyhyys on sitä, että ihmiseltä puuttuvat varat päivästä selviämiseen ja ettei hän pysty nauttimaan perusoikeuksistaan. Etiopiassa joka kolmas ihminen elää äärimmäisessä köyhyydessä. Koulutuksen tarjoaminen lapsille ja nuorille on suuri apu tämän ongelman ratkaisemisessa.

Lapsilla on oikeus olla lapsia, heidän työnsä on leikkiä. Kuva: Aino Pihlava
Lapsilla on oikeus olla lapsia, heidän työnsä on leikkiä. Kuva: Aino Pihlava

 

Olen lähdössä lähetystyöhön kummilapsiohjelmaan Etiopiaan . Minusta on hienoa, että saan olla näin tärkeässä työssä mukana! Lapsilla on oikeus olla lapsia, heidän työnsä on leikkiä. Lapsien ja nuorien ei kuulu olla töissä, heidän ei kuulu olla vaimoja tai äitejä, heidän ei kuulu olla köyhyyden uhreja. Kun saamme mahdollistaa lapsille koulunkäynnin, olemme paljon suuremmassa mukana kuin pintapuolisesti näyttää. Kun lapsi pääsee kouluun, avautuu hänelle täysin uusi maailma. Siinä maailmassa lapsi voi haaveilla ja saavuttaa ammatin, elää terveempää elämää ja olla osa köyhyyden kierteen katkaisemista.

Lapset ja opettaja uudessa koulussa. Kuva: Aino Pihlava
Lapset ja opettaja uudessa koulussa. Kuva: Aino Pihlava

 

Tällä hetkellä Kansanlähetyksen kummilapsiohjelma auttaa 440:tä lasta ja nuorta sekä heidän perheitään. Apu, jota tarjoamme näille lapsille nyt, moninkertaistuu aikanaan, kun kummilapset perustavat omia perheitään. Näissä perheissä on koulutetut vanhemmat, jotka ymmärtävät omakohtaisesti koulutuksen merkityksen.

 

Vaatteita jaetaan Sokorussa. Kuva: Aino Pihlava
Vaatteita jaetaan Sokorussa. Kuva: Aino Pihlava

 

”Jos olemme panneet toivomme Kristukseen vain tämän elämän ajaksi, olemme säälittävimpiä kaikista ihmisistä.” (1 Kor. 15:19) Vaikka haluan auttaa ihmisiä tätäkin elämää koskevissa asioissa, tärkein tehtäväni on kuitenkin kertoa Kaikkivaltiaasta Jumalasta, joka haluaa antaa meille iankaikkisen elämän! Saan olla viemässä tätä viestiä eteenpäin niin sanoin kuin teoinkin. On hienoa nähdä kuinka Jumala voi käyttää erilaisia lahjoja ja unelmia ilosanoman eteenpäin viemisessä!

Kerttu Huttunen
kirjoittaja on juuri lähtenyt ensimmäiselle työkaudelleen Etiopiaan lähtenyt sosionomi ja lähetystyöntekijä. Kielikouluvaiheen jälkeen hän aloittaa kummilapsityössä.

Kerttu "Kepa" Huttunen siunattiin matkaan Quiet Actionissa pääsiäisenä. Lento Etiopiaan lähti lauantaina. ©Tytti Levänen.
Kerttu ”Kepa” Huttunen siunattiin matkaan Quiet Actionissa pääsiäisenä. Lento Etiopiaan lähti lauantaina. ©Tytti Levänen.
Share This