Kuinka lämmittää kylmennyt sydän?

10.8.2019

Silloin teidät pannaan ahtaalle, monia teistä surmataan ja kaikki kansat vihaavat teitä minun nimeni tähden. Monet silloin luopuvat, he kavaltavat toisensa ja vihaavat toinen toistaan. Monta väärää profeettaa ilmaantuu, ja he johtavat useita harhaan. Ja kun laittomuus lisääntyy, monien rakkaus kylmenee. Mutta joka kestää loppuun asti, pelastuu.

Matteus 24:9-13

”Yksi rakkauden kylmenemisen merkki on, kun ihmisten ikuinen kohtalo ei meitä enää kosketa.””Kun rakkaus kylmeenee, haluamme väistää ristiä. Ei kanneta tätä ristiä, vaan halutaan jotenkin ajatella, annetaan noiden toisten kärsiä, minä elän itsekästä elämääni.”  pohtii lähetysjohtaja Mika Tuovinen rakkautemme kylmenemisen muotoja. Tämä kylmeneminen hiipii salaa sydämiin. Jeesus Matteuksen evankeliumissa kertoo: olemme monen erilaisen paineen alla – väistämättä vastaantulevat asiat haluavat vaikuttaa sydämemme tilaan.

Kuljen jalkaisin tai pyörällä. Matkani varrella on taloja, enkä tiedä keitä niissä asuu. Minulla ei ole minkäänlaista suhdetta näihin ihmisiin – asun kuitenkin samassa kaupunginosassa heidän kanssa. Nyt asia on toisin – jaoin heidän postilaatikoihin Kansanlähetyksen radio- ja televisio-ohjelmista kertovan kirjeen: Onko maailman suosituin kirja sinulle tuttu? Tänään kun kuljen samoja reittejä tiedän, että nämä ihmiset ovat saaneet kirjeen ohjelmistamme. Tämä tieto lämmittää sydäntä ja herättää rukouksen alueen asukkaiden puolesta – kumpa Jumala saisi tulla heidän koteihin ja sydämiin asumaan, kumpa kirje johdattaisi heitä etsimään Jumalaa, kaipaamaan ja hakeutumaan Jumalan sanan äärelle. Rakkauteni näitä ihmisiä kohtaan on saanut lämpöä. 

Jumala tahtoo täyttää meidät rakkaudellaan, tulla todeksi sydämissämme. Etäisyys ihmisen ja Jumalan välillä päästää kylmät tuulet puhaltamaan, kuten etäisyys meidän ihmisten välillä päästää kylmyyden valtaamaan alaa. Ainoa keino on käydä lähemmäksi lämmön tuojaa. Kylmenneet ja vielä syttymättömät ihmissuhteet lämpiävät lähestyessämme toisiamme. Yhteys Jumalaan ja yhteys toisiimme lämmittää sydämiämme.

”Jumalan rakkaus ei aseta meitä ahtaalle ja pimeään, vaan avaralle paikalle, Jumala vapauttaa meitä kaikesta siitä, mikä sitoo meitä.” ”Jumalan rakkaus vapauttaa meidät palvelemaan.” Tuovinen näkee. 

Jumala ei pakota meitä, hän haluaa täyttää meidät ja siten saada kylmenneet sydämemme palamaan ja toimimaan Jumalan rakkauden johdattamana.

 

Kuuntele: Raamattuavain Extra 10.8.2019 Jottei rakkautemme kylmenisi (uusinta vuodelta 2015). Maailman tuulet tahtovat kylmettää meidät. Lähetysjohtaja Mika Tuovinen keskustelemassa ja etsimässä avaimia sydämiemme lämpenemiseksi.

 

Lisää Raamattuavain Extran keskusteluja tästä linkistä.

Suomi sydämellä

Osallistu Suomi sydämellä kampanjaan

 

Veijo Olli

Kirjoittaja toimii Kansanlähetyksen radiotyön koordinaattorina.

Tilaa Veijo Ollin rukouskirje tästä linkistä.

Tämän artikkelin lahjoitukset kohdistuvat radiotyöhön Suomessa.

 

Tue Kansanlähetyksen radio- ja televisiotyötä

Kansanlähetyksen ohjelmia tehdään Raamattuun luottaen. Ohjelmissamme palvelee laaja joukko Raamatunopettajia ja asiantuntijoita. Ohjelmillamme on reilusti yli 100,000 viikkokuuntelijaa.

Lahjoita

Share This