Kirje Vitaly-papilta Karatusasta

28.3.2016

Hyvät siskot ja veljet,

Tervehdin teitä Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Kiitos Jumalalle, että hän antaa meille mahdollisuuden olla yhteydessä.

Viime vuonna koimme tällä seudulla kaksi surullista hetkeä lähetyksen saralla: kaksi meille tärkeää työntekijää siirtyi muualle. Heidän apunsa myös Karatusan seurakunnan alueella oli meille korvaamaton. He auttoivat meidän työssämme erittäin hedelmällisesti.

”Kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat.” Room 8:28.

Jumala on lohduttanut meitä niin, että kylvetty siemen on alkanut kantaa hedelmää.  Ainakin Minusinskiin on ilmestynyt kaksi uutta nuorta miestä. Edvard ja Sasha, jotka ovat ottaneet vastuulleen työn, jota Minusinskissa tehdään. Minusinskiin on ilmestynyt myös Leena-niminen sisko, joka on ilmoittanut, että voi auttaa myös Karatusan alueella.

Vitaly ja lähetti Aatto Lamminpää.
Vitaly ja lähetti Aatto Lamminpää.
Vitay Karatusan kirkon rakennustyömaalla lähetti ja arkkitehti Jorma Laineen kanssa.
Vitaly Karatusan kirkon rakennustyömaalla lähetti ja arkkitehti Jorma Laineen kanssa.

 

Nyt suunnittelemme perheleiriä Ylä-Suetukiin. Jos Jumala suo, se olisi tarkoitus pitäää elokuun alussa. Leena, vaimoni Antonina, Minusinskin veljet ja minä yritämme vetää tuon leirin. Niin ikään pyrimme kutsumaan muita veljiä, jotka asuvat lähiseudulla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun pidämme leirin omin voimin. Siksi pyydämmekin teitä rukoilemaan puolestamme.

Suuri kiitos siitä lahjasta, jonka lähetitte lasten joulujuhlia varten. Joulujuhlat, joita järjestimme  kuntamme eri kylissä, onnistuivat hyvin. Erityisesti iloitsimme Ylä-Suetukista ja Nizhni Bulankasta. Nimenomaan näissä kylissä asuu yhä vähemmän ihmisiä, mutta lapset osallistuivat enemmän kuin muualla – 90 prosenttia kaikista kylien lapsista! Kaikille lapsille annettiin pienet joululahjat ja muistolahjat. Vaimoni Antonina oli valmistanut ohjelmaa. jossa  hän jouluseimen avulla selitti yksinkertaisesti jouluevankeliumin. Hän toimi myös kanttorina joulujumanpalveluksessa. Sen jälkeen söimme kakkua ja juhlimme joulua. Se oli mahtavaa!

 

Karatusan kirkkotyömaa on kärsinyt hieman viivytyksistä. Perustimme rakennustoimikunnan seurakuntamme jäsenistä. Haluamme kiinnittää huomiota ennen kaikkea työn laatuun. Ja toiseksi täällä on ollut erittäin kovat siperialaiset pakkaset. Tammikuuun alusta aina näihin päiviin on ollut 25–34 astetta pakkasta.  Lisäksi rakentamista ovat hidastaneet uudenvuoden juhlat, joita täällä Venäjällä juhlitaan toista viikkoa.
Nyt odotamme vapaaehtoisia, jotka ovat tulossa Ylä-Suetukiin. Rukoilkaa, että vastuuta kantavat vapaaehtoiset kasvaisivat Raamatun tuntemisessa.

Jumalan siunausta teille! Olette rukouksissamme!

kuva2

T:  Vitali, Antonina ja lapset

Kirjoittaja Vitaly Luchagov toimii kirkkoherrana Karatusan seurakunnassa Etelä-Siperiassa.
Share This