Kasvun kääntöpuoli

31.12.2018

”Mekane Yesus -kirkko on kuin suuri puu, joka on kasvanut kymmenen miljoonan ihmisen kirkoksi lyhyessä ajassa. Mutta sen juuret ovat pienen pienet.  Opillisia ja teologisia juuria pitäisi päästä kasvattamaan, sillä muuten puulle voi käydä huonosti.” Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen summaa näin Mekane Yesus -kirkon teologisen seminaarin johtajan ajatuksia.

Rukoilemme ja toivomme herätystä. Herätys virvoittaa ja mobilisoi kristikunnan Jumalan valtakunnan työhön. Etiopian luterilaisen Mekane Yesus -kirkon keskellä on herätystä. Kirkon valtava kasvu sen kuudella vuosikymmenellä nostaa eteen haasteita. Näistä haasteista voimme oppia ja näihin haasteisiin voimme käydä auttamaan.

”Meillä on tällä hetkellä Etiopiassa viisi työntekijää ja tarve olisi suuri, erityisesti opetustehtäviin. Toivoisin, että löytäisimme sellaisia teologian maistereita ja tohtoreita, jotka ovat kykeneviä opettamaan Raamattua. Heille olisi raamattukouluissa ja kirkon seminaareissa työtä”, sanoo lähetysjohtaja Tuovinen Kansanlähetyksen lähettitilanteesta Etiopiassa.

Opetuksen tarve herätyksen keskellä on suuri. Kasvava kirkko tarvitsee paljon opetusta ja opettajia. Ihmiset keräävät tietoa ja ymmärrystä kaikkialta, mistä sitä vain voidaan saada. Aina ei löydetä raitista ja Raamattuun sitoutuvaa opetusta, ja näin harhaopit voivat hiipiä uusien uskovien joukkoon. Raitis opetus ja sen helppo saatavuus on siksi herätyksen keskellä tärkeää.

Herätys ei haasta pelkästään seurakunnan työntekijöitä. Se haastaa koko seurakunnan uusien seurakuntalaisten rinnallakulkijoiksi, opetuslapseuttamaan, opettamaan ja auttamaan vastasyntyneitä Jumalan lapsia.

Entä jos Jumala antaisi meidän kotimaahamme herätystä, miten sinä olet valmistautunut ottamaan herätyksen vastaan? Kasvun kääntöpuoli on, että se kaipaa meidän jokaisen osallisuutta.

Kuuntele tästä Lähetysavain-ohjelma Kansanlähetyksen lähetystyötä 50 vuotta Etiopiassa, Anssi Savosen seurassa studiossa lähetysjohtaja Mika Tuovinen.

Lisää Lähetysavan-ohjelmia internetissä avaimia.net -kanavalla.

Lähetysavain Radio Dein kanavilla joka kuukauden toinen ja neljäs lauantai kello 14.35.

Kuuntele tästä myös Raamattuavain Extra 30.9.2017:  Etiopian luterilainen Mekane Yesus -kirkko kasvaa vauhdilla. Pappeja tarvitaan kasvavan kirkon keskellä; teologinen koulutus korostuu kasvun keskellä. Tässä Raamattuavain Extran jutussa kuulemme Mekane Yesus -kirkon tarpeista ja olosuhteista.

Voit tukea työtä Etiopiassa tästä linkistä.

 

 

 

 

 

 

 

Veijo Olli
Kirjoittaja toimii Kansanlähetyksen radio- ja televisiotyön koordinaattorina.

Tilaa Veijo Ollin rukouskirje tästä linkistä.

 

 

 

Lisää Etiopian Mekane Yesus -kirkkoon liittyviä artikkeleita

Olli Veijo

radiotyön koordinaattori, SEKL, opintovapaalla

etunimi.sukunimi@sekl.fi

044 318 2146

Share This