Juhannukseksi Japaniin

15.6.2015

Kesäkuun alku on ollut Lauri ja Asako Palmulle kiireistä aikaa. Juhannuksen alla viisihenkisen perheen mittavat rahti-, muutto- ja matkavalmistelut saatiin päätökseen.  Perhe nousi Japanin koneeseen ja palasi toiseen kotimaahansa jatkamaan siellä kymmenen vuotta sitten aloittamaansa työtä lähetystyöntekijöinä.

– Tuntuu turvalliselta lähteä kauaskin, kun tietää, että lähettäjäjoukko on tukena; he ovat luvanneet rukoilla puolestamme, tukea työtämme taloudellisesti ja olla ystäviämme. Tärkeintä on tietysti se, että he käyvät kanssamme hengellistä taistelua. Konkreettinen tuki tuo myös turvaa kun tietää, että perheelle riittää ruoka ja vuokrat saadaan maksettua. Sekin on tärkeää, että voi soittaa ystävälle, kun on vaikeata ja yksinäistä, kertoo Asako.

Odotettuihin työkuvioihin tuli joitakin muutoksia, mutta nyt näyttää siltä, että Asako tulee keskittymään erityisesti HAT-Koben alueella olevan pioneeripisteen seurakuntatyöhön. Tämä tarkoittaa tavoittavaa työtä, erilaisten harrastepiirien ohjaamista ja ihmisten kohtaamista. Lauri tulee toimimaan useampaa seurakuntaa tukevassa työssä. Lauri on myös työalan esimies. Alkava työkausi on Palmujen kolmas.

Palmut asuvat ja työskentelevät Koben kaupungin alueella
Palmut asuvat ja työskentelevät Koben kaupungin alueella

 

Lapset Benjamin, Helen ja Aimi tulevat aloittamaan ja jatkamaan Kobessa kansanvälisessä koulussa. Vanhemmat toivovat tutun koulun helpottavan sopeutumista, vaikka nuorimmalla onkin edessä uuden kielen oppiminen. Tärkeä rukouspyynto onkin lasten sopeutuminen.

 

Palmujen kotimaanjakso on kestänyt melkein vuoden. Lapset ovat käyneet Ryttylän koulua, Lauri on opiskellut ja Asako kierrellyt eri puolilla Suomea seurakunnissa, kouluissa ja piireissä kertomassa Japanista ja lähetystyöstä.  Hän on ollut myös mukana lähetystyön esitysmateriaalia luovassa projektissa.

Asako kotikokouksessa
Asako kotikokouksessa

 

– On ollut hienoa tavata perhettä ja ystäviä. On ollut myös hyviä kohtaamisia nimikkoseurakunnissa ja -piireissä. Kiitos teille kaikille
välittämisestä ja muistamisesta! Sydämessä liikahtaa aina, kun joku
kertoo rukoilevansa meidän puolesta säännöllisesti. Jumalan rakkaus on ihmeellinen, kun se saa kristityt täällä Suomessa uskollisesti rukoilemaan Japanin kansankin puolesta, Palmut kertovat.

– Lähetystyö on kaikkien kristittyjen tehtävä. Jokainen tekee sitä omassa elinpiirissään. Jotkut menevät vähän kauemmiksi maihin, jossa Jeesusta ei tunneta juuri lainkaan. Jokaisen meidän tehtävä on yhtä tärkeä. Me kauaksi lähtijät tarvitsemme erityisiä lähettäjiä, jotka tukevat meitä hengellisesti ja taloudellisesti.

Nishinomiya jinja
Nishinomiya jinja

 

Tästä linkistä voit tutustua paremmin Palmun perheeseen, liittyä heidän lähettirenkaaseen tai tukea heidän työtään taloudellisesti joko kertalahjoituksella tai ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi:

http://suuressamukana.fi/lahetystyontekija/palmu-asako-ja-lauri/

Share This