Jokainen ihminen on yhtä arvokas

15.9.2015

Oletko kuullut tarinaa vanhasta miehestä, joka kulki rannalla poimien meritähtiä ja heittäen niitä takaisin mereen? Eräs nuori mies käveli rannalla aamunkoitteessa ja huomasi edellään kulkevan vanhuksen. Saavutettuaan tämän hän kysyi syytä moiseen. Vanhus vastasi, että rannalle joutuneet
meritähdet kuolisivat, mikäli ne jäisivät makaamaan aamuaurinkoon. Nuori mies kummasteli ja totesi, että ranta jatkuu kilometreittäin ja meritähtiä on miljoonia. ”Mitä merkitystä työlläsi
on, et millään pysty pelastamaan kaikkia”. Vanhus katsoi kädessään olevaa meritähteä, heitti sen mereen ja totesi: ”Sillä on merkitystä – tälle meritähdelle”.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n raportin mukaan Euroopassa meneillään oleva pakolais- ja siirtolaiskriisi on yksi vuosituhannen alun suurimmista haasteista. Tutustu raporttiin tästä.  Tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 137 000 pakolaista ja maahanmuuttajaa on ylittänyt Välimeren vaarallisissa olosuhteissa.

Kreuzberg, kuva Suvi Salminen 2014

 

Neljäkymmentä vuotta työtä pakolaisten hyväksi

Kansanlähetys on tehnyt jo neljäkymmentä vuotta työtä pakolaisten ja maahanmuuttajien parissa Euroopassa Saksassa ja Englannissa. Tänä kesänä työtä laajennettiin Kreikkaan, jonne lähetettiin työntekijäperhe Heria Voithias (Auttavat kädet) -järjestön työyhteyteen. He palvelevat pakolaisia terveyteen liittyvissä asioissa sekä rinnalla kulkien että evankeliumia kertoen. Ateena, jonne työntekijämme ovat juuri asettumassa, on idästä ja etelästä saapuvan pakolaisliikenteen solmukohta.

 

  • Parhaimmillaan voimme auttaa maahanmuuttajien sopeutumista ja ehkäistä radikalisoitumista, työntekijämme kertovat.

Työ ei ole turhaa

Kansanlähetys vahvistaa Saksassa tehtävää työtä lähettämällä uuden työntekijän maahanmuuttajien parissa tehtävään seurakuntatyöhön. Häntä odottaa työyhteyteensä paikallinen saksalainen seurakunta, joka tarvitsee lisää työvoimaa.

Työntekijällämme on pitkä kokemus työstä Oseaniass
a ja Aasiassa. Jumala on hänen kokemuksensa mukaan näiden maanosien asukkaiden elämässä mukana luonnollisena osana.

Berliini, kuva Suvi Salminen 2014

 

 

– Suomessa helposti kerrotaan kaikkein intiimeimmät asiat
tositeeveessä tai bussissa. Jumalasta puhuminen koetaan kuitenkin helposti liian henkilökohtaisena aiheena. Islamilaisissa maissa on päinvastoin. Jumalasta puhuminen kuuluu jokapäiväiseen elämään, työntekijämme kertoo.

Hän on huomannut, että islamin eri suuntauksien keskinäiset taistelut ovat saaneet aikaan sen, että muslimit ovat alkaneet miettiä millainen jumala heillä on. He etsivät vaihtoehtoja.

  • Olen siellä kertomassa islamin ja kristinuskon eroista ja syntien anteksisaamisesta.

Työntekijämme uskoo, että nykyiset maahanmuuttajamäärät ovat vain pieni alku pakolaisvirroille. Olipa avuntarvitsijoita satoja, tuhansia tai miljoonia Kristuksen rakkaus antaa kristityille syyn palvella.

  • Parhaiten voimme auttaa kertomalla Jumalan rakkaudesta ja iankaikkisuustoivosta. Jeesus kuoli ristillä koko ihmiskunnan puolesta. Hänelle jokainen ihminen on yhtä arvokas. Sen vuoksi tämä työ ei ole turhaa.

 

(Turvallisuussyistä emme valitettavasti voi kertoa työntekijöidemme nimiä.)

Teksti: Anne Lepikko

Kuvat: Suvi Salminen

Share This