Jassas Ateenasta

16.12.2015

Aurinko paistelee ja lämmittää kauniisti vielä marraskuun puolivälissäkin. Syksyn värit ovat paikka paikoin todella kauniita. Ateena on kuitenkin miljoonakaupunki, missä näkee paljon myös graffiteja seinillä, levitettyjä roskiksia kaduilla, kulkukoiria, huumeidenkäyttäjiä ja kodittomia. Mutta kun kiipeää vaikka Akropoliille, näkee kuinka kaupunkia ympäröivät kauniit vuoret ja meri kimmeltää kauempana. Kaupungin kapeilla kaduilla on viehättäviä pikkukahviloita ja ihania kukkia ruukuisssa. Suussa sulavia herkkuja myyviä leipomoja löytää tuon tuostakin. Puhumattakaan sitten upeista saarista, jotka ovat kun pieniä paratiiseja.

jouluk_paiva3b

Olemme asettuneet kotiimme Ateenan esikaupunkialueelle, missä lastemme koulut sijaitsevat. Täältä kuljemme kävellen ja metrolla tunnin kestävän työmatkamme. Nyt vielä muutaman viikon ajan käymme kaksi kertaa viikossa kreikan kielen tunneilla. Työssämme käytämme daria ja englantia, joten emme ole laittaneet tavoitteitamme kovin korkealle kreikan suhteen. Tosin on mukavaa huomata, että osaa jo lukea katukylttejä ja ymmärtää jotain ihmisten puheesta. Koemme kuitenkin, että työn ja kotitöiden jälkeen on jäänyt liian vähän aikaa opiskella kieltä.

Työhön olemme päässeet ihan kivasti käsiksi. Elämme todella historiallista vuotta, jolloin pakolaisia on liikkeellä ennennäkemättömän paljon. Tänä vuonna heitä on tullut Kreikkaan noin 630 000, mikä on moninkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna. Monet heistä jatkavat matkaansa kohti pohjoista jo muutaman päivän sisällä, joten olemme kohdanneet monia vain yhden kerran. Rukouksemme onkin, että nämä pienet kohtaamiset voisivat olla merkittäviä heidän matkallaan.

Myös Jeesus eli muukalaisena tässä maailmassa. Hän tuntee heidän tuskansa, pelkonsa ja huolensa. Hän voi siten lohduttaa heistä jokaista. Me saamme olla välittämässä tätä rakkautta, jota olemme itse saaneet kokea. Jeesuksen rakkauden tähden myös me saamme olla mukana tässä suuressa suunnitelmassa. Ja hän antaa jokaiselle meistä voiman, viisauden ja rakkauden tähän yhteiseen työhömme. Kreikassa, Suomessa ja ympäri maailman.

Siparit
Kirjoittajat tekevät pakolaistyötä Kreikassa.
Lue lisää ja/tai lahjoita pakolaistyölle Kreikassa tästä linkistä.
Share This