Ilo, oppi, arvo – Etiopia nyt

15.9.2015

KANSANLÄHETYKSEN SYYSKERÄYS 2015

 

ILO:

Etiopia on ilon, hymyjen, naurun ja kauneuden maa. Vaikka se on yksi maailman köyhimmistä maista, siellä iloitaan pienistäkin asioista. Työtön iloitsee, vaikka hän saisi töitä vain päiväksi. Seurakunnassa iloitaan kirkon uudesta peltikatosta, vaikka kovalla sateella se ropisee niin, että saarnasta ei kuule sanaakaan.

Lähetystyön tekeminen Etiopiassa antaa paljon ilon aihetta. Iloitsemme pelastuksesta, herätyksestä ja kirkon kasvusta. Iloitsemme mahdollisuudesta auttaa etiopialaisia parempaan elämään. Iloitsemme jokaisesta 440 etiopialaisesta kummilapsesta, joka suomalaisen kummin avulla saa tulevaisuuden ja toivon. Iloitsemme raamatunkäännöstyön hedelmistä, omakielisestä Raamatusta ja lukutaitomateriaalista, jonka avulla voi oppia lukemaan ja laskemaan. Iloitsemme yli sadantuhannen nutun neulojista ja siitä lämmöstä, mitä nämä pienet villaiset vaatekappaleet tuovat vastasyntyneille vauvoille. Merkittävä ilonaihe on myös se, että useat hiv-projektin asiakkaat (82 hiv-tartunnan saanutta ja 68 orpojen huoltajaa) aloittivat viime vuonna omatoimisesti pientä myyntitoimintaa. Näin heillä on tulevaisuudessakin taloudellista turvaa ja mahdollisuus olla mukana yhteisön elämässä.

Ilon aihe on myös se, että yhteistyökirkkomme Mekane Yesus on aloittanut oman lähetystyön rajojensa ulkopuolella. Iloitsemme yhdeksästä työntekijästämme Etiopiassa. Iloitsemme myös niistä tuhansista suomalaisista kristityistä, jotka säännöllisesti rukoilevat Etiopian maan ja ihmisten puolesta sekä lähettiemme ja heidän työnsä puolesta. Iloitsemme siitä, että yhdessä suomalaisten seurakuntien ja seurakuntalaisten kanssa Kansanlähetys on voinut tehdä työtä Etiopiassa on 47 vuotta.

OPPI:

Kansanlähetyksen työntekijät kouluttavat Etiopialle uusia johtajia Mekane Yesus -kirkon seminaarissa Addis Abebassa. Kasvava kirkko ja monista heimoista ja kielistä koostuva väestö tarvitsee osaavia ja Jumalan mielen mukaisia johtajia niin hengellisessä toiminnassa kuin valtion laitoksissa ja yrityksissä. Teologista koulutusta annetaan samassa oppilaitoksessa.

Yhteistyökirkollamme on yli 7 miljoonaa jäsentä ja 7000 seurakuntaa mutta vain reilut 3000 pastoria. Mekane Yesus -kirkko on yksi maailman nopeimmin kasvavista kirkoista. Vuosittain se kasvaa usealla sadalla tuhannella jäsenellä.  Kirkon tavoitteena onkin kouluttaa lähitulevaisuudessa 7000 pastoria lisää.

Etelä-Etiopian syrjäisillä ja kehittymättömillä alueilla tehdään raamatunkäännöstyötä ja opetetaan ihmisille lukutaitoa. Kansanlähetyksellä on kummilapsia neljässä kaupungissa Lounais-Etiopiassa. Kummitoiminnan avulla tuemme kaikkein köyhimpiä perheitä. Lapset saavat mahdollisuuden käydä koulua, ja kouluun menemistä myös tuetaan ja valvotaan. Ohjelmassa mukana oleville annetaan terveydenhoitoa ja ruoka-avustusta, ja lapsia ohjataan hyvien harrastusten pariin. Näin lapset saavat eväitä elämään monella tavoin jopa opiskeluun ja ammattiin valmistumiseen asti.

ARVO:

Työnäkymme Etiopiassa on palvella koko ihmistä raamatullisin arvoin ja evankeliumia julistaen. Jumala on luonut jokaisen ihmisen kuvakseen, arvokkaaksi yksilöksi, jonka puolesta Jeesus kuoli ristillä.

Kansanlähetyksellä on yhdessä Suomen ulkoministeriön ja yhteistyökirkon kanssa käynnissä kehitysyhteistyöprojekti, joka perustuu hiv-positiivisten ja aidsiin sairastuneiden ihmisarvoon. Autamme heitä ja heidän perheitään sekä tartuntavaarassa olevia. Kummilapsiprojektissa osoitamme, että jokainen lapsi on koulutuksen, terveydenhuollon ja hyvän elämän arvoinen.

 

Anna lahja Etiopialle – sinun  ja muiden lahjoittajien avulla voimme jatkaa evankeliumin levittämistä Etiopiassa! Pienelläkin summalla olet suuressa mukana.

Kiitos lahjoituksestasi!

Tavoitteemme on kerätä 30 000 € koulutus-, kummilapsi-, raamatunkäännös-, lukutaito- ja seurakuntatyön kustannuksiin Etiopiassa.

 

Share This