Heidän uhrinsa ei ollut turha

15.7.2015

Tänään muistamme vuosi sitten tapahtunutta Kaija Martinin ja Seija Järvenpään surmaa. Näin sanoin heitä muistettiin aamulla Ryttylän lähetyskeskuksen muistohetkessä:

IMG_0044

”Tasan vuosi sitten viidentoista minuutin tarkkuudella Afganistanissa Heratin kaupungissa ammuttiin taksiin kaksi työtoveriamme, Kaija Martin ja Seija Järvenpää. Tämä tapahtui keskellä kirkasta päivä vilkkaimpaan basaariaikaan, kun ihmiset olivat ostoksilla lähestyvän paastokuukauden juhlaa varten.

 

 

Seija mattokaupassa
Seija mattokaupassa

Kaija Martin ja Seija Järvenpää lähtivät ensimmäisen kerran Afganistaniin vuonna 1998. He lähtivät yhdessä odottaen jännittyneinä, mitä tulevaisuus toisi tullessaan. Kaija ja Seija olivat käytännön tasolla osoittamassa rakkautta niille, joilla on vähän, niiden parissa, jotka kuuluvat maailman köyhimpiin.

Kaija ja Seija lähtivät myös viimeiselle matkalleen yhdessä. Moottoripyörän selästä ammutut luodit surmasivat heidät minuutin tarkkuudella samaan aikaan.

Seija ja Kaija eivät todistaneet vain fyysisesti. Heidän lähtöään ei moni ehkä huomannut. Mutta heidän todistuksensa noteerattiin henkivalloissa. Historiallisen kaupungin keskellä, sen pääkadulla vilkkaimpaan mahdolliseen aikaan he saivat omalla verellään todistaa Kristuksen rakkaudesta. Heidän uhrinsa ei ollut turha, kuten ei Jeesuksen uhrikaan ollut turha. He antoivat kaiken mahdollisen toisten ihmisten edestä.

Olemme nyt täällä avoimen taivaan alla omissa askareissamme, tällä kertaa isoa telttaa pystyttämässä. Olemme jokainen tässäkin pieneltä osaltamme Suuressa mukana. Hiljennymme nyt minuutin pituiseen hiljaiseen hetkeen muistamaan Kaijaa ja Seijaa.”

IMG_7442

 

Tänään järjestetään kello Kaija Martinin muistoseurat Kiimingissä ja Seija Järvenpään muistotilaisuus Seinäjoella. Martinin tilaisuudessa on mukana Liisa Kingma, joka työskenteli yli kaksikymmentä vuotta Afganistanissa. Seinäjoella rukoushetkessä puhuu Jukka Sariola, joka oli Järvenpään ystävä. Järvenpään muistotilaisuus pidetään toritapahtuman yhteydessä kello 17.30. Martinin muistoseurat järjestetään Kiimingin seurakuntakeskuksessa kello 17.30.

IMG_1334

 

Share This