Evankeliumia ja innostusta

16.12.2015

Lokakuun viileydessä nelipäiväinen Kajaani-missio jakoi Jumalan lämpöä teemalla ”Usko, toivo ja rakkaus”. Kainuun Ev.lut. Kansanlähetys järjesti mission tapahtumia Kajaanin kirkossa, lähetyskodissa, pizzeriassa,  Kainuun prikaatissa, kouluissa ja iltapäiväkahveilla. Tilaisuuksiin, joihin kutsuttiin kaiken ikäisiä, ei ollut pääsylippuja eikä pukukoodeja. Kaikki saivat tulla katsomaan ja kuuntelemaan sellaisina kuin ovat.

”Eivät 200 denarin leivätkään heille riittäisi…”

Pizzaravintola Lorin tiskille kiemurteli parijonossa nuoria. Riku Rinne oli räpännyt ensimmäisen biisinsä kovaääniseen. ”Luulin, ettei tänne todellakaan tule juuri ketään! Täytyy oikein ottaa pari kuvaa: tässä Kajaanin nuoret jonottavat evankeliumia… ”, vitsaili Riku, joka juuri oli tullut Kainuun Prikaatilta.

Jos Jeesus antoi evankeliumin valua pitaleipien väliin, eikö sen voisi laittaa pizzojenkin mausteeksi? Pizzeriassa kohdattiin 165 nuorta ja vielä monia lisää kouluvierailuilla ja nuorisotaloilla parin päivän aikana!

Anna sade, Jumala!

Kirkkoon valui hiljalleen väkeä torstai-iltana, perjantai-iltana ja erityisesti lauantai-iltana, kun Nina Åströmin konsertti alkoi. Sunnuntai-ilta radioitiin perinteiden mukaan koko Kainuuseen.

DSC_0670

Illoissa kerrottiin jälleen kerran evankeliumi, kehotettiin tulemaan Jeesuksen luokse. Sari ja Leo Louhivaara lauloivat, Mika ja Anne Tuovinen puhuivat, Kainuun Kansanlähetyksen työntekijä Jaana Raesalmi juonsi. Muutamia jäi istumaan paikalleen odottamaan vierelleen sielunhoitajaa ja rukoilijaa. Oli jo valmisteluvaiheessa päätetty, että emme laske lampaita – Jumala lähettää ne, jotka lähettää, ja hoitaa omalla tavallaan.

Sunnuntain iltapäiväkahvit kutsuivat nekin

24 vuotta säännöllisesti toiminut iltapäiväkahvitilaisuus oli sekin täysi. Iltapäiväkahvit ovat Kajaanin seurakunnan matalan kynnyksen toimintamuoto, joka pitää esillä evankeliumia kirkon tilojen ulkopuolella. Tällä hetkellä iltapäiväkahveille kokoonnutaaan sunnuntai-iltapäivisin Viinibaari Maria P:ssä. Syksyn ensimmäisillä kahveilla Kajaani-mission yhteydessä puhui Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen vaimonsa Anne Tuovisen kanssa aiheesta ”Toivossa on hyvä elää”.

Uusi Tie joka talouteen

Kajaanin seurakuntalehdessä ja ns. seurakuntaradiossa Radio Kajauksessa oli haastatteluja ja ohjelma. Uusi Tie -lehden takasivulla ja sisäsivuilla oli juttuja paikallisista ihmisistä. Uusi Tie jaettiin joka talouteen. Kun Kansanlähetyksen tiloissa Sammonkadulla kävi päiväkahvilla tuttuja ja tuntemattomia, kävi ilmi, että he tiesivät kyllä tapahtumasta.

Koko perheelle

Varhaisnuorten ilta Donkkis Big Night alkoi perhetapaamisena samoissa tiloissa, joissa Puistomessu on ollut. Nimikkolähetti Jouni Haverinen piti opetuksen, ja aktiviteetteja ohjasivat isoskoulutuksen nuoret. Tämä ja perheraamis jäävät toimimaan mission jälkeen.

Alfa-kurssi alkoi Kansanlähetyksen tiloissa jälleen uuden kerran. Kohtaamispaikka ja muut tilaisuudet kutsuvat uusia tutustujia niin Kajaanissa kuin muuallakin Kainuussa.

Missio sytytti uutta innostusta!  Nuoret perheet ovat löytämässä Sammonkadun tilat omikseen – se ilahduttaa! Ehkäpä jotain uutta viriää ja rukous elpyy!

DSC_0655

 

Teksti: Raili Kemppainen, Kajaani-mission koordinaattori
Kuvat: Mika Tuovinen, Jaana Raesalmi
Lue lisää Kainuun Ev.lut. Kansanlähetyksestä
Missiosta Mika Tuovisen blogissa.

Share This