Ei mikään aprillipila

15.4.2015

”Kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla.” (Saarn.3:1)

”Ihan kohta, ihan ensi viikolla.” Alkuvuoden elin tällaisen lauseen varassa. Etiopiassa asiat näyttivät usein menevän eteenpäin, mutta sitten otettiinkin taas takapakkia. Milloin puuttui paperi, milloin leima, milloin allekirjoitus. Sitten koitti aprillipäivä ja puhelin soi. Siljasen Esko ilmoitti, että voin tulla maahan, että asiat vihdoin ovat kunnossa. Siltä istumalta menin ostamaan liput 4.4. lähtevään    koneeseen ja 5.4. olinkin jo Etiopiassa. Huhhuh! Olin odotellut lähtöä jo sen verran aikaa, ettei pikainen aikataulu haitannut minua.

Vihdoinkin!
Vihdoinkin

Olin hyvin onnellinen, että asiat järjestyivät ja odotus palkittiin positiivisesti. Kiitos kaikista rukouksista! Niiden varassa mentiin ja mennään loppuun asti!

 

 

Kielikouluarkea

6.4. aloitin amharan kielen opiskelun. Tahti on ollut alusta alkaen kiivas. Meitä alkajia on neljä, kolme suomalaista ja yksi amerikkalainen. Ensimmäisinä kahtena opiskeluviikkona emme saa sanoa sanaakaan tunneilla. Kuuntelemme opettajaa ja osoitamme paperista, mitä opettaja mahtaa milloinkin tarkoittaa. Ensimmäisellä viikolla opimme siis osoittamaan, nostamaan, koskemaan, pesemään, juoksemaan… amharaksi.

Me kuunnellaan koulussa opettajan puhetta ja tehdään hänen antamien ohjeiden mukaan.
Me kuunnellaan koulussa opettajan puhetta ja tehdään hänen antamien ohjeiden mukaan.

 

 

 

 

On ihan uskomatonta, miten hyvin asiat jäävät päähän tällä metodilla. Poimin nyt ihmisten puheesta erilaisia sanoja ja sanontoja. Hapuilevia puheyrityksiä on myös tullut. Lähitorilla olen pystynyt tekemään ostokset täysin amharaksi. Luvut ovat vielä hakusessa, mutta sitten vain tyrkkään seteleitä myyjälle ja tähän mennessä olen saanut sopivasti vaihtorahaakin takaisin.

Läksyjen kimpussa

Kielikoulua jatkuu vuoden ja sen aikana pitäisi oppia perusasiat kielestä. Hiukan jännittää riittääkö alussa oleva innostus loppuun asti, mutta siihenkin saa pyytää apua Taivaan Isältä!

 Pääsiäisloma

Sain onneksi pienen tauon kielen opiskeluun heti alussa. Etiopiassa vietetään pääsiäistä viikkoa myöhemmin kuin meillä Suomessa. Vietin siis eilen Kristuksen ylösnousemisen juhlaa! Sen kunniaksi kielikoulusta on viikon mittainen vapaa.

Kukkapuskan juurella :)
Kukkapuskan juurella 🙂

Näin uutena maahanmuuttajana on ihan mukavaa ja tarpeenkin hengähtää ja laittaa arjen rutiinit kuntoon. Asun tosi kivassa kodissa, jossa oli kalusteet ja kodintarpeet valmiina. Nyt pitää enää opetella kaikenlaisia arjen askareita, jotka poikkeavat Suomen käytännöistä. Vesi pitää keittää ja suodattaa ennen juomista, hedelmät pitää liottaa kloritessa ennen syömistä jne…

Tällä viikolla olisi tarkoitus myös hakea minulle paikallinen ajokortti.

Näkymä autonikkunasta.
Näkymä autonikkunasta

Kauhulla odotan sitä päivää, kun joudun lähtemään tuonne kaaoksen keskelle autolla. Kaduilla liikkuvat autot, ihmiset, lampaat, lehmät, aasit ja kanat samaan aikaan. Onneksi kaupungilla autojen nopeudet pysyvät suht rauhallisina tai ainakin itse voi körötellä hitaasti ja varmasti.

 

Maahanmuuttajan ihmetyksiä

Tänä aamuna ihmettelin kummallista korinaa, joka osoittautui naapurin uudeksi häräksi. Mylvintä on jatkunut koko päivän ja toivommekin suomalaisten naapurieni kanssa, että eläin teurastettaisiin pikaisesti. Myös eräs kisumisu on muistuttanut tänään itsestään äänekkäästi. Olen tässä päivän mittaa yrittänyt selvitellä onko kyseessä kuolema vai synnytys. Vielä ei kumpaakaan ole tapahtunut.

Värikästä kesän odotusta sinne Suomeen! Kiitos kaikista rukouksista ja muistamisista!

Terveisin, Kerttu Huttunen
Kirjoittaja  on lähtenyt ensimmäiselle työkaudelle Etiopiaan vuoden 2015 alkupuolella. Ensimmäisen vuoden hän opiskelee amharan kieltä. Tämän jälkeen on suunniteltu, että Kerttu Huttunen sijoittuisi Jimman alueelle tekemään töitä Mekane Yesus kirkon yhteyteen.

Voit seurata uuden lähetystyöntekijämme elämää ja opiskelua blogista:  hutustaasiaa.blogspot.fi

Voit lukea lisää Kertusta, liittyä hänen uutiskirjeensä saajaksi tai lahjoittajaksi tästä linkistä.

Share This