Armo kuuluu -tempauksella tavoitetaan monin tavoin

15.6.2015

Turussa Kansanlähetyspäivien aikaan järjestetään Armo kuuluu -tempaus 29. kesäkuuta – 4. heinäkuuta, sinne kutsutaan kristittyjä eri seurakunnista tavoittamaan ihmisiä Jeesukselle.
–    Nyt on mahdollisuus tulla ja kertoa, käyttää omia lahjoja, toteuttaa juuri sitä lähetyskäskyä. Jokaisella on oma tapa olla tavoittamassa, rohkaisee tempauksen suunnittelutiimin johtaja Kati Förbom.

Kohtaamisia matalalla kynnyksellä

Viikko alkaa maanantaina organisoinnilla ja materiaalien valmistuksella. Tarjolla on myös evankelioimiskoulutusta.
–    Teemme tavoittavaa toimintaa matalalla kynnyksellä. Jaetaan aamiaista työmatkalaisille, paistetaan lettuja lähiössä ja jaetaan kahvia kadulla samalla ihmisten kanssa jutellen. Päivisin katuolohuoneessa on mahdollisuus sielunhoidollisiin keskusteluihin. Iltaisin on katuevankeliointia. Lauantai- ja sunnuntai-iltapäivisin tavoitetaan erityisesti Ruisrockin osallistujia. Käytämme tempauksissa erilaisia taidemuotoja kuten musiikkia, tanssia ja katupiirtämistä.

Sosionomiksi valmistunut Kati Förbom vetää Armo kuuluu -tempausta
Sosionomiksi valmistunut Kati Förbom vetää Armo kuuluu -tempausta

 

Ohjelmassa on myös lentopalloturnaus.
Aamulla ja illalla on rukoushetki Missiokahvilassa. Sinne ei tarvitse ilmoittautua, vaan kaikki ovat tervetulleita rukoilemaan. Muihin tempauksiin suunnittelutiimin johtajan toive on, että Ilmoittaudutaan etukäteen.
–    Eri tehtäviä on helpompi jakaa, kun tietää ketkä ovat tulossa mukaan. Silloin voitaisiin johtaa tempausta hyvin.

Omaa paikkaa ja lahjoja etsien

Kati Förbom toteaa, että mukaan kannattaa tulla, koska ilosanoman jakaminen on kaikkein tärkeintä mitä ihminen voi tehdä. Samalla saa kasvaa kristittynä, olla uskovien yhteydessä ja löytää omat lahjansa.
–    Suunnittelutiimissä tehdään töitä sen eteen, että jokainen saisi kokeilla ja huomata omat mahdollisuutensa. Kenenkään ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa siitä, että ei osaa kaikkea.  Toisilla on toiset lahjat, eikä se ole keltään muulta pois. Työ paranee vaan, kun jokainen saa tehdä omaa kutsumustaan.

Förbom oli Kansanlähetyksellä sosionomi-opintoihinsa liittyvässä työharjoittelussa. Hän päätyi mukaan suunnittelemaan tempausta, jonka alun perin piti olla pieni. Nyt tuore sosionomi vetää viikon mittaiseksi kasvanutta kampanjaa.
–    Tänä keväänä olen innostunut siitä, että Jumala on näyttänyt selkeällä tavalla olevansa mukana tässä prosessissa.  Hän on antanut luottamuksen, että hänellä on tekijät kaikkiin tehtäviin. Koen palkitsevaksi sen, kun ihmiset innostuvat ja lähtevät mukaan.

Haasteitakin työssä riittää. Pienistä liikkuvista tiedon palasista Förbom kokoaa asiat yhteen.  Onnekseen hän mainitsee sen, että saa työskennellä armosta käsin.
–    Tässä tehtävässä armo on kaiken perusta, armo tarkoittaa sitä, että on toivoa. Meillä on iloinen viesti kerrottavana ihmisille. Armo kuuluu kadulla, armo kuuluu kaikille.

Sinutkin on kutsuttu mukaan. Ilmoittaudu Kati Förbomille osoitteeseen kati.forbom@sekl.fi ja kerro mitä ja milloin haluaisit tehdä. Liity myös Facebookissa Armo Kuuluu -ryhmään. Lisätietoa tehtävistä ja aikataulusta saat myös Förbomilta.

Teksti ja kuva: Elina Kinnunen

Share This