Alfa-kurssi – kysymyksiä elämästä

15.9.2015

Alfa-kurssi on mahdollisuus tutkia elämän tarkoitusta rennossa ilmapiirissä. Kurssikertoja on kymmenen, ja kurssiin kuuluu myös viikonloppu. Jokainen kerta alkaa aterialla, sen jälkeen on luento jostain kristinuskon tärkeästä teemasta. Luennon jälkeen keskustellaan ryhmissä, joissa jokainen saa olla oma itsensä ja kertoa mielipiteensä. Alfa-kurssi on ilmainen ja kaikille avoin.

A terioidaan yhdessä ja saadaan uusia ystäviä

L uento ja leppoisaa yhdessäoloa

F anaattisuus on kielletty, kaikki mielipiteet sallittuja

A voin kaikille, jotka haluavat pohtia elämän ja uskon kysymyksiä

Arja, mikä sai sinut tulemaan Alfa-kurssille?

IMGP6192

– Tiesin, että on olemassa jotakin, jota en ole vielä löytänyt. Olin nähnyt sitä muissa ihmisissä, mutta välillä sitten ajatellut, ettei sitä varmaan olekaan. En epäillyt Jumalan olemassaoloa, mutta hänen lupauksiaan epäilin. Kun puhuin siskolleni, ettei mitään varmaan olekaan eikä kannata mennä minnekään, hän vastasi, että juuri minun kannatti mennä. Hän oli ollut Alfa-kurssilla ja kehotti minuakin menemään.

Mitä sait Alfa-kurssilta?

– Sain henkilökohtaisen uskon, opin tuntemaan Jeesuksen. Sain myös samanhenkisen yhteisön ja vastauksen kysymykseeni, pitävätkö Jumalan lupaukset paikkaansa: että ne pitävät. Sain uskon vapauden ja näin, että Jumala vaikuttaa ihmisissä. Sain syntien anteeksiannon, jonka olin ennen ymmärtänyt eri tavalla.

 

Marja, miksi sinä tulit Alfa-kurssille?

Marja

 

 

– Halusin tutustua uudestaan tähän uskontoon ja kirkkokuntaan, johon minut on kastettu ja jonka rippikoulun olen käynyt ja johon kuulun.

Mitä sait Alfa-kurssilta?

– Sain paljon sitä tietoa, mitä lähdin hakemaan, tutustuin uskoon. Tosi mielenkiintoinen kurssi!

Muuttuiko elämäsi jotenkin?

– Varmaan sain turvallisuuden tunnetta. Opin rukoilemaan ystävän kanssa ihan häntä matkimalla ja kiittämään tästä päivästä ja hetkestä. Minulla virisi kova mielenkiinto Raamattuun, joka kuitenkin lopahti kurssin jälkeen. Tähän auttoi raamattupiiri ja se ymmärrys, ettei tarvitse lukea paljon kerralla.

Pekka, sinä olet jo pitkään ollut seurakunnan toiminnassa mukana. Miksi lähdit vielä Alfa-kurssille?

pekka

– Siinä yhteisössä, jossa olin, minulla oli kaveri, joka oli kiinnostunut tulemaan Alfa-kurssille, ja lähdin hänen kanssaan. Kurssia myös satuttiin pitämään lähellä, mikä edelleen madalsi kynnystä. Sitten jälkeenpäin totesin, että Taivaan Isällä oli minun kohdallani ollut mielessä jotain enemmän kuin pelkkä kurssi läpikäyminen.

Tosiaan, olet sen jälkeen ollut mukana järjestämässä Alfa-kurssia. Mikä innosti siihen?

– Alfa-kurssi tukee henkilökohtaista uskoani. Kun ottaa itse vastuuta, voi oppia.

Mikä Alfa-kurssilla on parasta?

– Kaksi asiaa: saada nähdä, miten se vaikuttaa kurssilaisiin, ja oman uskon vahvistuminen ja kasvu.

 

Innostuitko järjestämään Alfa-kurssin kotipaikkakunnallasi? Lisätietoja saat:

Teksti: Anne Takala, Päijät-Hämeen Kansanlähetys. 

Kuvat: Hans Wikström

 

 

Share This